tel: 06 20 525 3904 | e-mail: info@spurifutobolt.hu

10 tipp a futócipő vásárlásához

 Szakértő eladóink minden Spuri Futóboltban segítenek kiválasztani a számodra legmegfelelőbb modellt.

Egy futócipő kiválasztása általában minimum 30 perces program, ne zárás előtt ess be a boltba, hogy legyen időd alaposan végigpróbálni mindent.

A talp kopása, annak mértéke és szimmetriája sok információt ad nekünk a futóstílusodról, így még pontosabban fel tudjuk mérni az igényeidet.

Vékonyabb vagy vastagabb zokniban másmilyennek érezhetsz egy-egy cipőt, az az igazi, ha egyből a futózoknidban próbálsz fel mindent.

A futócipő próbája azt jelenti, hogy futsz a cipőben, de ehhez olyan ruha kell, ami szabad mozgást biztosít. Szűk miniszoknyában, öltönyben, stb. kellemetlenül érezed majd magad.

Ha van is bevált márkád, érdemes mindig nyitottnak lenni másra is. Folyamatosan jönnek új modellek, új anyagok, technológiák, lehet, hogy találsz egy még jobbat, mint az előző.

Egy futócipőt mindig úgy próbálj, mintha hosszabb futásra indulnál. Rendesen fűzd és kösd be, és legalább néhány métert fuss benne! Egy cipő máshogy viselkedik, ha csak állsz vagy sétálgatsz benne, ha futásra fogod használni, csak futással tudod rendesen kipróbálni.

Futáshoz nagyobb cipőre lesz szükséged, mint az utcai cipőid. Vedd fel, kösd be, és fuss benne pár lépést, hogy a lábad el tudjon helyezkedni a lábbeliben. Ha ezután kb. 1 cm hely van a leghosszabb lábujjad és a cipő orra között, akkor jó méretet választottál. Ne az alapján dönts, hogy milyen méret van a dobozra írva, a cipőnek a lábadra kell passzolnia. Ha nem egyforma a két lábfejed, mindig a nagyobbikhoz nézd a méretet. A túl nagy cipő még mindig kisebb probléma, mint a túl kicsi.

Hiába vált be futó ismerősödnek egy modell, lehet, hogy neked teljesen másra lesz szükséged. Nincs olyan, hogy egy futócipő „A Legjobb”, mindenkinek más a tökéletes. Légy nyitott mindenre, és az alapján válassz, hogy neked melyik cipő a legkényelmesebb!

A jó futócipők nem olcsók, de a futás még így is a kevésbé drága sportok közé tartozik. Egy igazán jó lábbeliben élmény a futás, és ha a cipő teljes élettartamára lebontod az árát, már nem is olyan sok az az 5-10 forint többletköltség kilométerenként. A lábad meghálálja majd, és így később orvosra sem kell majd költened.

A tippeket összeállítota

Szűcs Csaba

Üzletvezető / vezető tanácsadó

Szűcs Csaba, a Spuri Futóbolthálózat tulajdonosa, a Váci úti üzlet vezetője. A leggyorsabb magyar maratonista, legjobbját 1993-ban Párizsban futotta, ennél azóta sem tudott magyar futó jobbat teljesíteni ezen a távon.
Legjobb maratoni idő: 2:12:10 (1993)

Országszerte nyolc üzlettel várunk!

  5 star review  Szakértő, kedves kiszolgálás, nagy választék. Lábvizsgálat is lehetséges.

  thumb László Bodor
  2020.08.13.

  5 star review  Fogyasztói Élmény, nagybetűkkel. Egy népszerű sportág abszolút specialistája, az itt dolgozók egyben szenvedélyes futók is. Ezért nincs olyan, ami a futáshoz szükséges és ne forgalmaznák, vagy ne tudnának hozzászólni. Számítógépes lábállás-diagnosztika segít a megfelelő futócipő kiválasztásában, amit aztán a helyszíni futópályán ki is próbálhatunk. Hibátlan, profi teljesítmény!

  thumb Janos Mechler
  2021.02.07.

  5 star review  Végtelenül segítőkészek, konstruktívak, mind emberileg mind szakmailag csak ajánlani tudom Őket.

  thumb peregrinus91
  2020.12.01.

  5 star review  Nagyon kedves, szakértő, segítőkész eladók, tanácsokkal látnak el a cipőről, a futásról. Nagy a kínálat. Sokáig válogattam (türelemmel fűzögették ki-be az újabb cipőket :) ). Jól bevált a futócipő, amit itt vettem.

  thumb Mihályi Adrienn
  2021.01.22.

A Spuri Futóbolt országszerte már nyolc üzlettel várja a futás szerelmeseit, folyamatosan megújuló termékválasztékkal, magas szakértelemmel és készséges segítségnyújtással!  

hírlevél

Feliratkozom

Spuri Futóbolt