tel: 06 20 525 3904 | e-mail: info@spurifutobolt.hu

Futás télen – láthatóság és biztonság

A téli futások szempontjából különösen igaz a „látni és látszani” elve. Ahhoz, hogy a hajnali vagy esti futások élményt és kikapcsolódást jelentsenek, nagyon fontos, hogy biztonságban legyél. Ennek kulcsa a láthatóság.

A felkészültség a legfontosabb, ezalatt azon jól megválasztott kiegészítőket és ruházatot értjük, ami a sötétben is jól láthatóvá tesz minket.

Válassz élénk színű ruházatot! A fehér, narancssárga, sárga, neonzöld színek a legjobb választás. Ha pedig sötét színű a ruhadarab, legyen rajta fényvisszaverő felület. Erre már e gyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Nemcsak a ruházat, de a futócipők is egyre több fényvisszaverő résszel rendelkeznek. Ez különösen igaz a téli cipők esetében.

Ha még mindig úgy érzed nem tűnsz ki jól a sötétben, válassz kiegészítőt! Láthatósági mellényt húzhatsz, amiből már van speciálisan futók részére tervezett változat. Ezek jól szellőznek és egyáltalán nem zavarnak futás közben. Használhatsz fényvisszaverő pántot karra, bokára.

A kézi vagy fejlámpa szintén egy alapeszköz, aminek segítségével nem csak téged látnak, de te is jól látod az útvonalat. Balesetveszélyes helyzeteket kerülhetsz el így. Kátyúba, gödörbe belépve érhet kellemetlen meglepetés.

Extra tipp: Sötétben történő futásnál érdemes már jól ismert (kizárt az eltévedés), lehetőleg kivilágított útvonalon haladni, de nem az autóút szélén. Válassz olyan útvonalat, ahol van járda is és közvilágítás!

Ha zenét hallgatsz futás közben érdemes halkabbra venni, hogy a jól halld a környezet zajait, akár egy közeledő autót.

Ha használsz telefonos applikációt futáshoz családtag vagy akár ismerős is tudja követni merre jársz.

Országszerte kilenc üzlettel várunk!

A Spuri Futóbolt országszerte már nyolc üzlettel várja a futás szerelmeseit, folyamatosan megújuló termékválasztékkal, magas szakértelemmel és készséges segítségnyújtással!  

hírlevél

Feliratkozom

Spuri Futóbolt