tel: 06 20 525 3904 | e-mail: info@spurifutobolt.hu

Lábállás vizsgálat már Óbudán is!

Mostantól rendszeresen, hétfőtől csütörtökig számítógépes lábállás vizsgálattal várunk óbudai Futóboltunkban!

A vizsgálat ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kattints a linkre és foglalj gyorsan és egyszerűen időpontot: időpontfoglalás Óbudára.

A Déli pályaudvarnál található üzletünkben kibővített időpontfoglalási lehetőséggel várunk!

Budapesten már 4 helyszínen várunk hetente 4 alkalommal lábdiagnosztikával: helyszínek és időpontok

Tanácsadó kollégáink egy rövid, futópadon történő vizsgálat után segítenek megtalálni a számodra legjobb futócipőt. 

Miért fontos a lábállás, ha futócipőt keresel?

Lábállás alatt azt értjük,  hogy az átgördülés fázisában a boka milyen mértékben dől befelé.

Pronálás = befelé dőlés
Szupinálás = kifelé dőlés

Normál esetben a boka 8-10 fokkal befelé dől, pronál. A boka ilyen mértékű befelé dőlése segíti a becsapódás tompítást. Ennél nagyobb mértékű dőlése viszont sérülésveszélyt jelent.

Szupináló vagy alulpronáló lábállás esetén a boka nem vesz részt a becsapódás tompításban, a futó a külső talpélén gördül végig. Számára olyan cipő javasolt, amely középtalpában teljes hosszban (a saroktól a lábujjakig) megtalálható becsapódástompító technológia (pl. speciális habszivacs, gél, gumi).

Neutrális lábállás, normál pronálás esetén neutrális, belső támasszal nem rendelkező cipő a megfelelő választás.

Pronáló lábállás, azaz túlzott mértékű pronálás esetén a boka több, mint 15 fokkal bedől. Ezért – a futásnál jelentkező fokozott terhelés mellett – a talp talpboltozat alatti alátámasztásával óvhatjuk a lábat. A belső támasszal rendelkező cipőket stabil cipőknek nevezzük.
A belső támasztásnak márkánként eltérő, több fokozata van.

A megfelelő futócipő kiválasztását a lábálláson túl a futási szokásaid, a futás intenzitása, gyakorisága és testalkatod is befolyásolják. Tanácsadóink ezekre a kérdésekre is ugyanakkora hangsúlyt fektetnek, mint a számítógépes lábállás eredményére. A komplex vizsgálat eredményeként tudjuk a legjobb cipőt javasolni neked. Mindig több cipőt mutatunk meg neked. A végső döntést az illeszkedés és a kényelmi tényezők határozzák meg.

Országszerte kilenc üzlettel várunk!

A Spuri Futóbolt országszerte már nyolc üzlettel várja a futás szerelmeseit, folyamatosan megújuló termékválasztékkal, magas szakértelemmel és készséges segítségnyújtással!  

hírlevél

Feliratkozom

Spuri Futóbolt